Inlevelse

TILLVAL 1708.

Fungerar som beskrivning till Förfrågningsunderlag FU 1708.

Till basbyggsatsen finns det en rad tillval du kan göra. Skulle du mindre troligt men fullt möjligt vilja köpa enbart basbyggsatsen så går det också bra och då levereras den med överenskommen placering och storlek på portöppningen. Inga andra öppningar gjorda.

Tradition. Tillval till Sadel 27.

Förvandlar Sadel 27 till den äldsta tradition vi känner. Vi lämnar den släta panelen för enda gången. Här gäller fasadpanel med hattläkt och skodda hörn och inklädnader. Robust men skirt med öppen takfot med tilltaget taksprång. Inga delade gavlar, panelen upp i topp.

Fasadpanel. Lockläkt med 22×145-170 underbräda + hattläkt 22×45.

Fönster till Tradition är från SP Fönster och har storlek 11×5 och är 2-luft Sidohängt med 2-glas isolerruta. www.spfonster.se/produkter/trafonster/villa/sidohangda-fonster/2-glas-dubbel/

Souterräng

Vi kan anpassa alla våra modeller utom Radie till en sluttande tomt. Gränsen för hur långt in i den sluttande marken man ”trycka” byggnaden avgörs dels av den höjd som blir kvar på byggnaden i bakkant för det får inte bli klättringsbart för ett barn och dels det rent visuella intrycket. Vi tycker att Motfall är som gjuten i sammanhanget.

Koppla till annan byggnad

Funkis kan kopplas antingen direkt eller via en kort ”länk” till annan byggnad och kan ju med fördel råda utanför, antingen framåt eller bakåt utanför den byggnad den kopplas till. Vilken lösning som väljs är främst beroende av planlösning och fönstersättningen på bostadshuset samt de topografiska förhållandena.

Taksprång

Du kan välja taksprång till Funkis och Sadel 27.

Taksprång eller inte? Det är väl klart att sprången skyddar fasaden. Lika fullt skyddas den inte hela vägen ned och man målar väl sällan, eller mera riktigt aldrig, bara den nedre delen av väggen. Enligt vår erfarenhet så är det just den allra nedersta delen av fasaden som är mest utsatt och den blir väl måttligt mera skyddad med språng. Vad som däremot anses viktigt är att marknivån är minst 25 cm under panelens nedkant. Den som gillar grundformen utan språng ska nog inte ängslas.

Indrag, Carport och Förråd

Funkis Rak kan fritt kombineras med carport, indrag och förråd i obegränsad bredd och upp till 84 djup.

Funkis Sned kan fritt kombineras upp till total bredd 84 och med obegränsat djup.

Sadel 27 kan fritt kombineras upp till 72 bredd med obegränsat djup.

 

Indrag I12

Tänker vi oss som ett ouppvärmt utrymme utan grundplatta för grov förvaring. Liknande en carport. Kan fås till Funkis och Sadel 27.

Cykelport, kallförråd och ved- och redskapsfack, som vi sammantaget kallar indrag kan fås till Funkis, vid sned portsida placeras den på låga sidan, och till Sadel 27. Om Funkis Sned även kombineras med CP30 hamnar I12 normalt på den höga sidan.

Skärmväggen är likadan som ytterväggen i Basbyggsats men utan vindskyddspapp. Tvärvägg har 45×70 regel och är ensidigt beklädd med 12 mm plywood och släpper ca: 100 mm från garageväggen.

Utrymmet mellan den indragna väggens utsida och skärmväggens insida är 1,04 m. Typ, 2 vuxencyklar. Till kallförråd ingår dörr för oisolerat utrymme. www.edsbyporten.se/sortiment/forradsdorrar#sektion-262

Om grundpaket beställs så ingår även grund till indrag.

 

Carport CP30

Kan fås till Funkis, vid sned portsida placeras den normalt på låga sidan, och Sadel 27. Utförande lika indrag inklusive grund om grundpaket beställs.

 

Förråd Frd18 eller Frd24

Om byggnaden isoleras, skivas och ytbehandlas kommer resultatet öppna upp för många olika användningsområden av ”förrådet”.

Andra takpannor

Till Nyfunkis och Sadel kan du ersätta den kupiga betongpannan med Benders Carisma Platt Benderit. Granit eller Tegelröd. www.benders.se/sortiment/tak/betongtakpannor/carisma/

Till Sadel 27 kan du dessutom välja Benders lertegel Tvilling 2-kupig med rak framkant. http://www.benders.se/sortiment/tak/lertegeltakpannor/tvilling-rak-framkant/

 

Takplåt 

Du kan välja Plannja Trend 475 till Nyfunkis och Sadel. www.plannja.se/husfabriker/produkter/profiler-stal1/plannja-trend-475/

Portar

Vi har två leverantörer av portar. Edsbyporten och Crawford. För gångdörrar håller vi oss till Edsbyporten.

Titta gärna igenom respektive sortiment. Edsbyporten har dessutom en prislista.

Edsbyporten. Sortimentsöversikt. www.edsbyporten.se/uploaded_files/Sortimentoversikt-2017.pdf?v20170627161015

Edsbyporten. Prislista. OBS – priser exkl. moms. www.edsbyporten.se/uploaded_files/EP-Prislista-2017-09-181.pdf?v20170918114622

Crawford. www.crawfordcenter.se/sv/index.html

Av Crawfords sortiment har vi valt Smart 42 som finns i 2 olika utföranden, Trend och Style. Till tillval Tradition kan du välja  Superior 42 Classic om du mot förmodan vill ha en takskjutport.

Förfrågningsunderlag FU 1708

  • Fyll i och skicka in så svarar vi senast inom 10 arbetsdagar eller ännu bättre, ring oss så går vi snabbt igenom dina önskemål. 0705-88 83 70.

    Du väljer typ av byggnad och anger sedan storleken på garagedelen. Eventuellt indrag, carport eller förråd väljer du under respektive rubrik.
 

Verifiera att du inte är en robot